• 20. mars 2013

Vi ser frem til å få samlet mer av idretten i Idrettsparken, og håper og tror at idretten både i og utenfor Ringerike kan nyte godt av dette fellesskapet, sier Terje Dahlen.

Et godt samarbeid mellom det offentlige og private har gjort det mulig å realisere et prosjekt som vil gjøre Schjongslunden i Hønefoss sentrum til en komplett idrettspark.

Samarbeid gir muligheter

Flerbrukshallen er et prosjekt utviklet i samarbeid mellom Ringerike kommune, Buskerud Fylkeskommune og Hønefoss StadionAS/AKA. Ringerike kommune, Ringerike Idrettsråd og Hønefoss Stadion AS har gått inn med kapital, og opprettet et eget selskap som ledes av Terje Dahlen fra AKA AS. Buskerud fylkeskommune vil være leietaker i hallen og disponere denne på dagtid til sine videregående skoler.

Det er planlagt byggestart høsten 2013 med ferdigstillelse årsskiftet 2014/2015.

Unikt tilbud

Her skal elevene ved de to videregående skolene boltre seg på store hallflater på dagtid. I helger og på kvelder blir det hallidrettene i regionen som får nyte godt av den nye hallen. Idrettslinjen ved Ringerike videregående skole vil også ha undervisningsrom tilknyttet hallen. Hallen vil også kunne brukes til messer og konserter.

Mangfold, flerbruk og næring

Hallen vil inneholde tre spilleflater for håndball og tribuneanlegg for over 2000 tilskuere samt tilhørende garderober og toaletter. Det søkes også en løsning med VIP-avd. på et øvre plan for en felles løsning med tribunebygg på AKA Arena.

Hønefoss Stadion AS har ansvar for en del av bygget hvor det skal tilbys helserelatert næring, f.eks treningssenter, fysioterapi med mer. Inne i hallen kan du ta deg en pause i kafeen mens barna prøver seg i klatreveggen.

– Hønefoss og Ringerike vil med den nye hallen, fotballstadion, friidrettsstadion og ishockeyhallen ha en av de flotteste og mest komplette idrettsparkene i hele Norge, sier Arild Hungerholdt fra Ringerike kommune og Terje Dahlen.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev