Pelle Gangeskar og Claus Frølund er de to nye herrene som skal være med og sette regionen på kartet. – Jeg hadde aldri vurdert Ringerike som bosted for fem år siden, sier Gangeskar. – Jeg kom hit høsten 2011, sier Frølund. 

Selv er Frølund dansk, men forelsket seg i en doktorgradsstipendiat på Høgskolen i Sørøst-Norge, og i landskapet på Ringerike. Sånn sett er han typisk for de innflytterne rådmann Isaksen vil ha hit. Rådmannen mener nemlig at det er kvinnene som bestemmer hvor skapet skal stå, det vil si i hvilket distrikt. Og han vil ha dem til Ringerike, helst de med høy utdanning, for å heve kompetansen i distriktet.

Begge er siviløkonomer, og begge har en strategi for hvordan de skal selge stedet. – Vi kommer til å jobbe oppsøkende, og bli mer operative. Vi kommer også til å jobbe med tilrettelegging. Det har også vært misjonen til Ringerike utvikling, som nå påberoper seg 45.000 positive evangelister blant befolkningen.

– Vi har jo verdens beste forutsetninger for vekst i næringslivet her. Dette skal være en kunnskapsbasert målrettet utvikling i ulike markeder, sier Jørgen Moe, daglig leder i Ringerike utvikling.

– Om 10 år er kanskje verdens største bransje noe som ikke finnes ennå, sier Gangeskar. 

– Og det er viktig at vi kan operere med en høy toleranse for feil, påpeker sjefen.

At det er takhøyde og optimisme er det ingen tvil om. Latteren sitter løst og stemningen blant de fire utviklerne er høy.

Ringerike utvikling

Pelle Gangeskar, Jørgen Moe, Tone Reneflot Thoresen og Claus Frølundskal sette Ringeriksregionen enda mer på kartet fremover.

– Vi skal ikke, og kan ikke vite alt om noe, men vi skal vite litt og gjøre mye. Mantraet skal være at det er ikke det vi vet som bestemmer yteevnen, men det vi gjør med det vi vet. – Det skal ikke stå på kunnskap, det kan man søke, det er viktigere å ikke mangle guts.

– Veien blir til hvis du går, skyter Tone Reneflot Thoresen inn. – Det er en viktig del å bygge et bilde av hva Ringerike er utad. Og å jobbe systematisk med dette, slik at bildet begynner å feste seg, fortsetter hun.

– Du må selge de bæra du har, sa faren til Petter Stordalen. Ordene kommer fra Moe. – Det er heller ikke alle som ønsker vekst. De må vi også se og anerkjenne.
– Hva mener dere er det mest salgbare ved produktet Ringeriksregionen?

Det er Jørgen som tar ordet. – Vi har Norges høyeste areal i beredskap for industri. Gangeskar følger opp. – Det kan etableres ett stort eller flere små datasentere her. – Nærheten til alle ting, og steder. Da tenker jeg på Gardermoen, Oslo, fjord og fjell og natur, sier dansken.

– Folkene her! Konkluderer Reneflot Thoresen. De er åpne og rause og de ønsker folk velkommen hit. – Ja, det er viktig. Understøtter Moe. Vi må bygge kultur på de verdiene.

– Jeg har ikke møtt en eneste sur person her, konstaterer Gangeskar. Den positiviteten kommer til å virke som et fluepapir på potensielle innflyttere.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev