Ringeriksregionen er en del av Osloregionens arbeids- og boligmarked. Det gjør at mange av våre innbyggere også bidrar betydelig til verdiskapingen utenfor regionen.

 Daglig reiser over 3.000 mennesker med buss, bil, tog, sykkel eller på annen måte ut av regionen til arbeidsplassen sin.

Torsdag 16. Juni bestemte Ringeriksregionen seg for å sette pris på noen av disse, og samtidig sende med de en liten oppfordring på jobbreisen.

Lene Saur fra Ringerike kommune og Hilde Grefsrud klare for innsats.

På busstopp langs veien mot Oslo sto morgenfriske representanter fra de tre kommunene, Ringerike Næringsforening og Ringerike utvikling for å dele ut kaffe og Magasinet Ringerike med en liten oppfordring til alle som tar bussen fra Ringeriksregionen mot Oslo:

"Ta med Magasinet Ringerike og gjør det tilgjengelig for flest mulig av dine kolleger på din arbeidsplass. La de se hvilke muligheter vi har på Ringerike om du velger å bo og jobbe her, eller jobbe i Osloregionen. Og minn dem på at med Ringeriksbanen og ny E16 vil reisetiden mellom Ringeriksregionen og Oslo bli veldig mye kortere. Det vil faktisk oppleves som om Ringerike var en del av T-banenettet i Oslo. En reise fra Hønefoss til Oslo S vil være kortere enn en reise fra Frognerseteren. På tilsvarende måte vil to reisende som samtidig setter seg på toget i Sundvollen og på T-banen på Bekkestua være i Oslo samtidig."

Ståle Strømsodd, styreleder i Ringerike Næringsforening kunne fortelle at en av pendlerne han møtte var Terje Andreas Vik, leder for anleggs- og jernbaneteknikk i Ringeriksbanen. Han bekreftet høyt tempo og var svært fornøyd med at det nå er etablert avtaler med rådgiverne som gir prosjektet ytterligere kapasitet og fart.»

Ståle Strømsodd og Terje Vik

Ståle Strømsodd fikk en hyggelig prat med Terje Andreas Vik, leder for anleggs- og jernbaneteknikk i Ringeriksbanen, som skulle med bussen til jobb.

 

 

 

 

 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev